maandag 13 augustus 2012

10-13 Aug Kopenhagen

Het is op vrijdag 10 aug een relaxed dagje varen naar de hoofdstad. Het waait niet meer zo absurt hard en er is een hoop te zien. Prachtige kustlijn met hele mooie huizen uitkijkende op zee. Geen straf te wonen in DK.
We lopen eind vd dag de stad binnen en het lukt om een plekje te vinden in Chritians Havn, midden in het centrum vlak bij de vrijstaat Christiania. Het is een internationaal gebeuren en met schepen uit NL heb je vanzelf n praatje en wissel je tips uit.
Zaterdag is gepland voor winkelen. Belangrijk programma punt voor Wies en Marjon. Er is geweldig veel nieuws te zien, Deens design, veel concept stores van Scandinavische merken (erg hot op t moment) en voor de beurs wel 4 H&M winkels in 1 straat. Aanrader: COS, de nieuwe chique tak van H&M.
We treffen de rest die zich tegoed hebben gadaan aan terassjes en Danish Pastry en eten samen is Cafe Wilder, hip en Deens.
Zondag relaxed ontbijten, Jaap verkent de omgeving per fiets en de kids rommelen wat om de boot. We liggen op de route van de rondvaart boten en Loes' spel oogst veel bekijks. Ze vangt mosselen vanaf een oud vlot naast de boot.
De middag gaan we naar Tivoli, het oudste atractie park van EU. En, verbazingwekkend modern! Afzien voor pa en ma, de meisjes kunnen onbeperkt overal in. De lucht zweefmolen scoort goed. We eten daar in t avond zonnetje, waar Marjon's bord wordt gekaapt door n meeuw, in 1 hap is de lekkere worst weg, Loes zit erbij en kijkt ernaar...

Geen opmerkingen: