maandag 13 augustus 2012

1-3 aug Vlieland - Cuxhaven

Donderdag rond 15.00u zijn we vertrokken uit Vlieland richting t Duitse wad. Het eerste plan was wo te gaan, echter er was een windstille nacht voorspeld met in de ochtend een front met onweer, geen goed plan en we besluiten de overtocht n dag uit te stellen. Vertrek op do geeft ook een betere timing met het tij en windvoorspelling is 4 tot 5, later afnemend. We moeten Vlie net na hoog water verlaten en ook Norderney met opkomend tij weer binnenlopen. (ingewikkekde sommen en tabellen van Jaap)
Dus do om 3u weg. We bereiden de kinderen voor op een heftig 1e uur, we verwachten flinke golven tussen Vlie en Terschelling en t eerste stuk is aan de wind. Iedereen is wat gespannen, in de haven lijkt de wind altijd veel sterker, stoten tot 24knp. We komen er prima doorheen, Wies binnen met de Ipod op r hoofd en Pip en Loes joelend en juichend buiten alsof ze in n kermis atractie zitten. Golven komen inderdaad 2 tot 3m hoog!
Boven Terschelling wordt de zee rustiger en knallen we ruime wind richting Norderney. Jaap en ik slapen om beurten. Al in de nacht blijkt dat we ons danig vergist hebben in onze snelheid, we liggen al boven Norderney als het nog diep in de nacht is en bovendien laag water. Niet te doen om tussen de zandbanken in het donker t eiland aan te lopen. Onverantwoord vinden we en besluiten door te zetten naar Cuxhaven. Met de wind die overdag aardig inzakt zijn we uiteindelijk toch zo'n 23u onderweg! En.... de meiden hebben t prima gedaan, zelfs zonder films (die het begaven). Als we Cuxhaven binnenvaren barst het onweer los..

Geen opmerkingen: