dinsdag 15 juli 2014

Zaterdag 12 - Maandag 14 Juli - OSLO






De Sluijter family bemant de Hexenketel weer en we varen naar het plekje in Olso centrum, dat de mannen al voor ons gereserveerd hadden. Er is 2 dagen tijd voor cultuur, shoppen, stad verkennen en boodschappen.
Oslo is een frisse, wijds opgezette stad. De sfeer doet Nederlands aan, mensen vriendelijk, bekende winkels (4 H&M’s en een Scotch). Eyecatcher is het grote stadhuis waar de Nobelprijs voor de vrede jaarlijks wordt uitgereikt. ( te zien op de foto's waarop we wegvaren)


Het weer is tropisch warm. Dat hadden we niet verwacht in Noorwegen. Met zonnedak en extra lakens proberen we de zon uit de kuip te houden. We zwemmen aan de buitensteiger van de haven.













De havenkop van Oslo in een heel modern stuk kade met volop zit en zonplek en een grote zwem steiger. Hier bovenop staat een prachtig museum voor moderne kunst, het Astrup Fearnley Museet. Zondagochtend ga ik met Loes de tijdelijke expositie bekijken, die speciaal voor de opening van het museum is samengesteld. De kunstenaars proberen de strand/zomer sfeer van buiten naar binnen te trekken. Binnen is een zwembad (met luguber detail) en er loop een vrouw rond in badkleding. Er zijn vele details die vragen oproepen en het is een feest het hele verhaal met Loesje te construeren.
Het museum is een aanrader!

         

 



Geen opmerkingen: